Buddy gezocht! Iets voor jou?
 

Doe mee aan het ‘buddyproject’: Vrouwen ontmoeten Vrouwen

 

Het buddyproject van de Vrouwenraad  wil vrouwen bewegen om vrijwilligerswerk te doen en, in dit geval specifiek, om ‘buddy’ te worden  voor een vluchtelingenvrouw in de regio Antwerpen. Voor dit initiatief zal de Vrouwenraad nauw samenwerken met de Fedasil opvangcentra, Kapellen en Broechem en met de Rode Kruis opvangcentra, Lint en Linkeroever.

 

De Vrouwenraad wil met het organiseren van een ‘buddysysteem’ inspelen op de concrete noden en behoeften van de meest kwetsbare vluchtelingenvrouwen. Buddywerking is gebaseerd op maatwerk. De buddy luistert, denkt mee en biedt gezelschap. Telkens is het steeds zoeken naar mogelijkheden om de kwaliteit van het leven van deze vrouwen te verhogen. Buddy’s zijn geen hulpverleners maar vrijwilligers die na kennismaking met een vrouwelijke vluchteling gedurende  een bepaalde periode  op een gelijkwaardige basis contact houden en sociaal-emotionele ondersteuning  bieden. Een buddy is betrokken en geeft tijd en aandacht aan het alledaagse en ondersteunt de vluchtelinge vrouw bij het zoeken naar een verblijfplaats. Voor de concrete invulling van het contact wordt rekening gehouden met de verwachtingen en mogelijkheden van beiden om het sociale netwerk te vergroten en/of te versterken.

 

Door regelmatig contact te hebben met een vrouwelijke vluchteling draagt u bij aan haar integratie. Inburgeren loopt voor iedereen anders en is niet altijd even gemakkelijk. Het gaat over meer dan alleen maar de taal. Inburgeren betekent  je stap voor stap meer thuis gaan voelen. Dit lukt sneller als je iemand kent bij wie je terecht kunt met je vragen. Door elkaar te ontmoeten, samen dingen te doen, kan een vluchtelingenvrouw stapje voor stapje als volwaardige partner deelnemen aan het maatschappelijk gebeuren.

 

Voelt u er iets voor om een vrouw van een andere cultuur te leren kennen, een luisterend oor te bieden, ervaringen uit te wisselen, en allerlei zaken van elkaar te leren ? Wilt u zich engageren als buddy?

Laat het ons dan weten of wenst u meer info, contacteer:

 

Vida Razavi Vrouwenraad

tel 02/229 38 28 

mail  nvr.vrazavi@amazone.be

We maken dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

 

 

© 2015 door Vrouwenraad met Wix.com